Kategorijos

Varėnos informacinis portalas
Bai Mu Dan Visas vaizdas

Bai Mu Dan

Gamintojas: Hangzhou Tea Co., Ltd.
Pavadinimas: Bai Mu Dan
Sudedamosios dalys: 100% Bai Mu Dan arbata
Arbatos rūšis: Baltoji arbata
Kilmės šalis: Kinija

Svoris: 50g.

Smulkiau

2 Other products in the same category

Bai Mu Dan arba „Baltas bijūnas“ – tai arbata sumaišyta iš įvairių rūšių arbatžolių lapų, pirmo ir antro lapelių bei pumpuro. Skonis primena rudens gėrybes, ypač lazdyno riešutus ir kaštainius.

Arbatos pasaulyje tai labai gerai žinoma arbata.

Ji paruošta rankiniu būdu pagal seną metodą. Šios arbatos skonis primena ir žaliąją, ir ulongo arbatas. Dideli arbatžolių lapai (todėl ši arbata dar vadinama baltuoju bijūnu) vos paliesti oksidacijos paliekami nevynioti. Arbatoje gausu balkšvų, sidabrinių lapo viršūnėlių (tipsų), kuriose yra daugiausia eterinių aliejų. Dėl šios priežasties ji yra savito sodraus skonio ir aromato.

Baymudan - tai tikriausiai labiausiai paplitusi baltoji arbata visoje Kinijoje. Jos pavadinimas kinų kalba yra rašomas: 白牡丹 ir verčiamas kaip " baltasis bijūnas". Tik neklauskite manęs kodėl baltas bijūnas. Niekas nežino.
Baymudan, kaip ir daugelis arbatų auginamos Kinijojos pietryčiuose, Fujiano Provincijoje, Fudingo apskrityje (福鼎). Užsieniečiams tie vietovardžiai nieko nesako, bet tuo pačiu metu, bet kuris kinas jums paaiškins, kokios tai vietos , kur jos yra ir kodėl jos yra tokios garsios Kinijoje.


Faktas tai , kad Fuding - yra viena iš Kinijos arbatos sostinių. Tai  yra apskritis, iš kurios baltųjų arbatų kultūra plinta po šalį ir visa pasaulį . Būtent čia Kinijos meistrai gamina šią unikalią Baltąją arbatą Baymudan.
Tai kokia gi yra šios arbatos paslaptis ? Tai, kad ji yra balta. Tai reiškia, kad arbata praktiškai nebuvo veikiama nei mechaniniu nei terminiu apdorojimu , jos gamybos procese. Ši arbata išlaikė visas naudingas mineralines medžiagas  ir vitaminus , kuriuos jei suteikė gamta.


Išoriškai Baymudan nepanaši į jokią kitą Kiniška arbata. Du trečdalius arbatos sudaro smulkūs ir tvarkingi lapeliai , ir vienas trečdalis – nesproge pumpurai. Renkant šia arbata yra skinami du viršutiniai lapeliai ir vienas  pumpuras . Jis yra labai mažas – tik apie centimetro ilgio. Ir visas padengtas „milijonu“ mažyčių baltos spalvos plaukelių-pukelių . Po apdorojimo,  lapeliai paruduoja ir tampa tamsus, bet pumpurai  su baltu pūkeliu išlieka šviesūs.
Arbatos Baymudan skonio specifika būtent tame ir yra , kad kartu jungiasi lapų ir pumpurų skonis. Jie susilieja  į vieną - taip gimsta mistiškas šios baltosios arbatos skonis . Mano nuomone, baltos arbatos – moteriškos arbatos .  Jos švelnios, lengvos, skaidrios. Su labai atsargiu ir neykiriu skoniu. Ir arbata Baymudan tai dar karta patvirtina. Kai pas mane į svečius ateina moterys aš dažniausiai plikau Bay mu dan arbatą. Ir ji įgyja nauju pasekėjų.


Plikoma ši arbatą skleidžia nuostabų, šiek tiek saldoka , malonų aromatą , kurį tai lengva pamiršti , bet dar lengviau jį  prisiminti.