Kategorijos

Varėnos informacinis portalas
Feng Huang Dan Cong Visas vaizdas

Feng Huang Dan Cong

Gamintojas: Guangdong Fungi Tea Co Ltd
Pavadinimas: Feng Huang Dan Cong
Sudedamosios dalys: 100% Feng Huang Dan Cong arbata
Arbatos rūšis: Ulong arbata
Kilmės šalis: Kinija

Svoris:
50g

Smulkiau

8 Other products in the same category

        Istorija. Kinijoje, Songų dinastijos valdymo metu (960–1279 m.), dar tiksliau - Pietų Songų dinastijos valdymo metu (1127 - 1279 m.) Fenikso kalnus lankęs imperatorius pasijuto ištroškęs, todėl tarnai nuskynė keletą ten augusių arbatmedžių lapelių ir iš jų išvirė arbatą. Imperatorius buvo labai nustebintas tokiu arbatos skoniu. Arbatą, dėl jos formos (lapeliai labai siauri) pavadino "Paukščio Snapo arbata". Nuo tada arbata buvo pradėta kultivuoti. Mingų dinastijos laikotarpiu (1368–1644 m.) Oolongas buvo dovanojamas imperatoriams (reklaminiame lapelyje parašyta, kad arbata buvo dovanojama Songų dinastijos laikotarpiu, kiek tai yra tiesa, dabar gan sunku patikrinti.)1982 metais Feng Huang Dan Cong buvo įvertinta kaip kad itin geros kokybės kiniška arbata. 1986 metais Kinijoje surengtame konkurse Feng Huang Dan Cong užėmė pirmąją vietą iš 134 skirtingų arbatos rūšių. Per dešimtąjį dvidešimtojo amžiaus dešimtmetį ši arbata du kartus laimėjo nacionalinį arbatos konkursą. Arbata paprastai Vakaruose vadinama Fenikso Oolongu, "Feng Huang" verčiasi kaip kad feniksas, o "Dan Cong" - vienas arbatkrūmis.



Ruošimas. Tai viena iš sudėtingiau paruošiamų arbatų. Internete radau kelis skirtingus paaiškinimus, kaip ją derėtų paruošti. Išbandžiau kelis skirtingus būdus, todėl įvardinsiu tik tą, kuris, mano nuomone atskleidė Fenikso Oolongo skonį. Taigi, arbata išskirtina tuo, jog ją reikia užplikyti verdančiu vandeniu, o arbatos lapelius prieš užplikant laikyti šiltame inde. Svarbiausia - kad staigiai nekristų temperatūra. Dar vienas svarbus dalykas - užpylus vandeniu, lapelius jame palaikyti reikėtų max 20 - 30 sekundžių - kolei vanduo nusidažys šviesiai geltona spalva.( Mano turimos arbatos atveju - lapelius vandenyje laikiau vos 10 sekundžių. Arbatą reiktų gerti karštą, nes atvėsusi ji praranda jai būdingas savybes ir paruduoja. Taip pat patartina ją laikyti gerai karštį išlaikančiame arbatinuke.) Pirmus kartus nepasidomėjęs laikiau arbatos lapelius vandenyje apie 5 minutes, ši nusidažė šviesiai ruda spalva, o skonis tapo kartus.



Arbatos kaina išties nėra maža, todėl tikėjausi gan įdomios patirties geriant šį senovinį Fenikso Oolongą. Tiesa, neužplikytų arbatos lapelių kvapas šiek tiek primena persikų ir medaus mišinį kuris lyg ir persipynęs su kažkokiu lengvu medienos kvapu. Nežinau kaip tiksliau kvapą įvardinti, tačiau jis yra gan stiprus ir tikrai ypatingas. Skonis - įvairus, priklausomai nuo paruošimo būdo. Buvo nemažai nusivylimų ir kelios tikrai nuostabios akimirkos geriant Fenikso Oolongą. Tačiau manau, kad pati arbatos kokybė nėra pakankamai aukšta, o jeigu ji ir būtų aukšta, reklaminiame lapelyje neparašytas jos ruošimo būdas, todėl nepasidomėjus jos skonis gali tikrai labai nuvilti. Prieš perkant šią arbatą patartina įdėmiai apžiūrėti lapelius, kurie turėtų būti geltonai rudos spalvos su ryškiu mango bei gėlių kvapu. Jeigu arbatos lapeliai tamsiai rudi, o kvapas neypatingas - arbata prastos kokybės. Visgi, jaučiamas lengvas medaus ir persikų skonis, kuris perauga į gan saldų poskonį. Pastarasis burnoje gali išlikti apie 30 minučių.