Šviesi Shui Xian – tai lengvas ir švelnus gėrimas kuris priskiriamas Ulunų arbatų grupei . Šis subtilus gėrimas nesusilaukė Kinijoje verto populiarumo , nes skirtingai nuo tokių populiarių arbatos rūšių kaip Tie Guan yin , Yunnan Menghai Puer Tea Tuo Cha ar Da Hong Pao , jos vargiai rasite kiekvienoje arbatinėje. Kad galėtumėte paragauti šios įdomios arbatos jos reikia paieškoti, gerai paieškoti . Visų pirma dėlto, kad jos gamyba yra labai ribota.
Plantacijos su šia arbata Kinijoje yra tik dvejose vietose: Nanjing kaime, kuris randasi vakarinėje provincijos Fujian dalyje ir netoli nuo įžymaus arbatos miesto Wuyi .
Šiose vietose gaminama arbata turi principinius skirtumus. Wuyi mieste gaminama įprastinė , stipriai fermentuota tamsi Classic Shui Xian , o aukštai kalnuose patogiai įsitaisiusiame ir nuostabios gamtos apsuptame dideliame kaime Nanjan gaminamas tikras Šviesus Shui Xian .
Aplink šį kaimą išsidėstė plantacijos su šimtais hektarų šios puikios arbatos. Bet „šimtai hektarų“ – tai labai mažai tokiam milžiniškam šio gėrimo vartotojui kaip Kinija.
Netgi galima sakyti, kad tai – lašas jūroje. Juk Šviesi Shui Xian gaminama tik šiose vietose ir niekur daugiau!
Štai kodėl Šviesi Shui Xian – tikroji arbata iš Nanjing – tokia reta.
Nors, kaip ir didžiąją dalį Ulongo arbatų , Šviesia Shui Xian paprastai renka keturis kartus per metus , tačiau patys vertingiausi ir naudingiausi laikomi lapeliai , surinkti žiemą ir pavasarį. Apdirbimo procese arbatos lapelius kruopščiai sulamdo ir suspaudžia, o ne „susuka“ , todėl lapeliai išlieka vientisi. Dėlto , užplikius Šviesią Shui Xian arbatą , Jūs galite apžiūrėti kiekvieną lapelį atskirai .
Arbata fasuojama pagal specialią originalią technologiją,
išskirtinai tik presuotuose briketuose , po maždaug 10 gramų kiekvienas. Toks savotiškas arbatos pakavimo būdas leidžia išsaugoti lapelio vientisumą, o tai kaip tik ir yra tikro ir išskirtinio skonio garantas. Jeigu Jums į rankas pateko nedidelis vakuuminis maišelis su hieroglifais ir kvadratiniu , 7-10 gramų arbatos briketu viduje, tai Jūs galite būti tikri, kad prieš Jus – Šviesi Shui Xian arbata. Tai vienintelė iš visų kinietiškų arbatų, kurias pakuoja tokiu originaliu būdu. Shui Xian arbatą rekomenduojama saugoti šaldytuve.
Ši nuostabi arbata turi ypatingai subtilų aromatą – permatomą, nevarginantį, turintį gėlių natų. Tai „moteriška“ arbata, nes ant lūpų lieka vos juntamas saldumas ir labai malonus poskonis, ji geriasi ypatingai lengvai ir linksmai. Vieną arbatos porciją galima plikyti iki dešimties kartų. Arbata turi malonią, šviesiai geltoną spalvą.
Šios arbatos skonis yra toks lengvas, kad gali lengvai pasimesti Jūsų skonio atmintyje. Bet tik užtenka jos paragaut dar kartą ir Jūs iš karto suprasite , kad tai ta pati švelni, lengva ir subtili Šviesi Shui Xian arbata.
Tik neskubėkite iš karto gerti , juk arbatos gėrimas Kinijoje – visas ritualas. Pirmiausia prie lūpų priglauskite puodelį , užmerkite akis ir sustinkite . Lėtai įkvėpkite šios nepakartojamos arbatos aromatą. Pajutę aromatą, galite pradėti gerti nedideliais ir atsargiais gurkšneliais.
Follow us