Kategorijos

Varėnos informacinis portalas
Jin Xuan Visas vaizdas

Jin Xuan

Gamintojas: Guangdong Fungi Tea Co Ltd
Pavadinimas: Jin Xuan
Sudedamosios dalys: 100%  Jin Xuan
Arbatos rūšis: Ulong arbata
Kilmės šalis: Kinija

Svoris: 50gr

 

Smulkiau

Jin Xuan (Ugninė gėlelė) pusiausferinis ulunas, lengvai kepintas, silpnai fermentuotas,  rinktas Čiang Rai provincijos aukštikalnėse (1400 metrų). Ši gana jauna rūšis buvo išvesta Taivano Arbatos Bandymų Stotyje praeito amžiaus 80 - aisiais metais. Nuostabu, tačiau Jin Xuan - viena iš labiausių žinomų uluno rūšių, savo pirminėje, originalioje būklėje pardavime sutinkama labai retai.

Antrojo Pasaulinio karo metais japonai okupavo ir kolonizavo Taivaną. Jie vykdė daug tyrimų su įvairiomis taivano ulunų rūšimis. Po karo, japonams išvykus, liko gerai išvystytas arbatos tyrimų institutas. Po 1945 metų taivano profesorius Vu tęsė tyrimus ir pasistengė sukurti naujas rūšis, naudodamasis 5000 sodinukų, kuriuos paliko japonai. 1982 metais buvo paskelbta apie "TaiČa #12" - kaip naują, unikalią uluno rūšį, turinčią labai malonų grietinėlės aromatą. Be to, šis ulunas pasižymėjo puikiais augimo tempais ir atsparumu ligoms. Jį sukūręs profesorius Vu išrinko jam Czinj Siuanj (Jin Xuan) pavadinimą, kuris išvertus reiškia "auksinė dienos lelija" ir kuris skirtas jo motinos atminimui.

Nuo pat atsiradimo momento, ulunas Jin Xuan vis populiarėja ne tik tarp tajų arbatų gamintojų, bet ir tarp vartotojų. Kai kada, jo augimo sparta gali būti 30 - 50 % greitesnė, nei labiau tradicinio uluno Cin Šin (Chin Shin) augimo tempas. O jo unikalūs "grietinėlės" tonai, kai kada primenantys cukranendrės su švelniu likerio aromatu skonį, ypatingai traukia moteris.

Dabar pats laikas truputį pakalbėti apie aromatizuotus ulunus. Labai dažnai, beveik 99% atvejų, parduotuvės siūlo ne gryną šios rūšies uluną, o su dirbtinų aromatizatorių priedais. Be to, kai kada jį netgi vadina Nai Sianj Czinj Siuanj (Nai Xiang Jin Xuan) - pienišku Jin Xuan. Tikriausiai Jūs ragavote tokį "pienišką uluną", jis siūlomas kiekviename žingsnyje. Patikėkite, bet kokio kvapo pridėjimas tiesiog užmuša pačios arbatos skonį ir aromatą. Čia tas pats, kaip, tarkim, užplikintume aromatizuotas medienos pjuvenas. Na gi tikrai, Jūs gi nepilate kvepalų į savo maistą, kad būtų skaniau ... tikiuosi nepilate. Be to, tai tiesiog nenaudinga - iš ko pagaminti tie priedai tik vienas Buda žino... O jeigu Jums pradės kažkas aiškinti apie pieno ekstraktus ar serumus, žinokit - prieš Jus arba diletantas, arba melagis.

Rusijoje, jeigu paprašysite Jin Xuan, daugelyje arbatos parduotuvių Jums pasiūlys kažką, aitriai atsiduodantį natūraliu pieno arba grietinėlės raugu. Tai "pieniškas ulungas", kurį specialiai Jums pavadins pagal kinišką madą Nai Sian Jin Xuan.

Gaila, tačiau nearomatizuotas Jin Xuan, tikroji žėrinti taivano ulunų Ugninė Gėlelė - reta. Ir brangi. Jeigu rasite parduotuvę, kurioje parduodama ir " Jin Xuan " ir "Nai Sian Jin Xuan ", Jūs su nuostaba pamatysite, kad "nuostabaus pieniško aromato" pridėjimas arbatos kainą sumažina du ar tris kartus. O atsakymas paprastas - niekas negadins jokiais aromatizatoriais tikrai geros ir kokybiškos Ugninės Gėlelės. Juk tai - vienas iš pačių skaniausių Taivano ulunų, turintis švelnų aksominį poskonį, su lengvu prieskonių aromatu.

Kai kurios geriausios šios arbatos partijos pasižymi lengvute aromatine nata, pagal savo švelnumą ir minkštumą truputį primenančią pienišką. Bet vėlgi, tai neturi nieko bendro su pieniško raugo kvapu.