Kategorijos

Varėnos informacinis portalas
Kuding Visas vaizdas

Kuding

Gamintojas: Menghai Tea Factory
Pavadinimas: Kuding
Sudedamosios dalys: 100% Kuding
Arbatos rūšis: Kuding
Kilmės šalis: Kinija

Svoris: 50gr

Smulkiau

Kudinas - viena iš labiausiai įdomių ir, be abejo, pačių naudingiausių kiniškų arbatų.

Tai unikalus gėrimas, kuris Kinijoje geriamas ne tik kaip arbata 

 Kudinas neturi neigiamų faktorių, bet gerti jį kasdien nerekomenduojama. Dviejų - trijų užpilų per savaitę pilnai pakaks, kad pagerintumėte bendrą organizmo būseną.

Kudinas - ne visai arbata. Taip, gamybos procesas labai panašus į arbatos gamybos procesą. Taip, jį galima nusipirkti beveik bet kurioje arbatos parduotuvėje Kinijoje. Taip, jį užplikiną taip pat, kaip ir arbatą. Bet, vis dėlto, formaliai Kudinas arbata nelaikomas.

Jis gaminas iš medžio, kuris vadinasi "plačialapis bugienis", lapų. Tai neaukštas medis, kurio šakos storos ir lygios, o lapai stambūs ir stori. Būtent iš jų ir gaminamas Kudinas.  Šie medžiai auga daugiau nei dešimtyje Kinijos provincijų, todėl pasakyti, jog Kudinas turi kokią nors istorinę gimtinę ar "čia jį daro geriau nei ten", negalima. Tiesiog jį gamina daugelyje Kinijos regionų ir pagal savo savybes bei kokybę jis vienodai geras.

Kudin iš kinų kalbos pažodžiui verčiama kaip "karti žolė". Ir tikrai, jis pilnai atitinka šį pavadinimą. Kudinas neįtikėtinai kartus. Neįtikėtinai! Todėl, plikinant Kudiną svarbu nepersistengti. Plikinti jį reikia laikantis principo: viena "spiralė" - vienas žmogus, užpylimas turi būti trumpas, o vanduo truputėlį atvėsęs. Jei Kudiną užpilti verdančiu vandeniu, tai jau po kelių sekundžių užpilas bus toks koncentruotas, kad vargiai galėsime jo paragauti.

Optimali vandens temperatūra - aštuoniasdešimt laipsnių, užpylimo laikas 15 - 20 sekundžių.  Jei viską atlikti teisingai, tai Kudinas bus ne tik naudingas, bet dar ir skanus. Jis pasižymi turtingu, kilniu ir aitriu aromatu, o po kartumo skonio (kuris bus visada, netgi jei ypatingai trumpai plikinsite), ant lūpų lieka vos juntamas saldus poskonis. Jei gerai įsijausite, Jūs jį būtinai pajausite.

Jeigu Kudiną bandote pirmą kartą, priimkite jį ne kaip arbatą, tiksliau ne tik kaip arbatą.