Kategorijos

Varėnos informacinis portalas
Kinrožių arbata Visas vaizdas

Kinrožių arbata

Gamintojas: Changchun Jinsheng Zhuoyu Trading Co.,Ltd.
Pavadinimas: Kinrožių arbata
Sudedamosios dalys: 100% Kinrožių arbata
Arbatos rūšis: Kinrožių arbata
Kilmės šalis: Kinija

Svoris: 100g.

Smulkiau

Geriama tiek karšta, tiek atšaldyta. Arbata tamsiai raudonos spalvos, spanguoles primenančio aromato, labai rūgšti (todėl dažnai gardinama cukrumi).

Šis gėrimas skirtingose pasaulio vietose vadinamas skirtingai: Egipte ir Sudane – karkade (arab. كركديه), Lotynų Amerikoje – agua de Jamaica, Karibuose – sorrel, Senegale – bissap', Malyje – zobo, Kinijoje – 落神花, Italijoje – carcadè.

Kinrožių arbata  turi daug vitamino C. 15-30 % arbatos sudaro organinės rūgštys (citrinų, maleino, vyno), turi rūgščiųjų polisacharidų, glikozidų, suteikiančių būdingą raudoną spalvą.

 
Kulinarinės karkade lapelių savybės
 
Pagarinti ir išmirkę vandenyje karkade lapeliai taip pat nepraranda savo originalaus ir nepakartojamo rūgščiai saldaus skonio, todėl juos galima vartoti maistui, kaip puikų vitamininį priedą, kuris turėdamas daug vitamino C. Šiuose lapeliuose esantys mikroelementai, vitaminai ir biologiškai aktyvios medžiagos gerai veikia virškinimo sistemos veiklą.
 
Kai kuriose pietų šalyse, kur auga hibiscus, švieži jo lapeliai dedami į salotas, troškinami su mėsa arba žuvimi, o pakepintomis sėklomis pagardinamos sriubos. Iš Sudano rožės net verdama puiki uogienė.
 
Akivaizdu, kad plintančios sveikos ir teisingos mitybos tendencijos, kaip tik ir skatina mus europiečius vartoti alternatyvius gėrimus, kurie turi daug organizmui naudingų ir būtinų medžiagų. Būtent toks ir yra karkade gėrimas, turintis malonų skonį, kvapą ir spalvą.